Тернопіль потрапив до Червоної карантинної зони внаслідок цього внесено зміни до роботи студентських гуртожитків. Університети перейшли на дистанційне навчання, тому гуртожитки частково спорожніли. Кореспонденти Т1 перевірили, як живуть студенти під час епідемії коронавірусу.

У коридорах гуртожитку журналісти зустріли першокурсницю, яка тільки оселилася сюди. Дівчина розповіла, що приїхала, щоб заповнити документи і отримати ключі. В кімнату дівчина вирішила зайти, коли буде заселятися. Зараз дівчина збирається їхати додому.

Є й студенти старших курсів, які вже заселилися в гуртожиток і залишилися тут вчитися Дистанційно. Студентка Зоряна розповіла, що двічі на день прибирають коридор, при в ході вимірюють температуру. Ці правила підтверджують і інші студенти. Вони також розповіли, що вимагають ще й маску. Багато студентів роз'їхалися додому після оголошення карантину та Дистанційного навчання.

Співробітники гуртожитку розповіли, що на дошці оголошень висять телефони швидкої, лікарів у найближчій амбулаторії та інші необхідні номери. Вони розповіли і про зміни в графіку роботи гуртожитків. Виконуюча обов'язки завідуючої гуртожитку Західноукраїнського національного університету Марія Сторожук розповіла, що зараз поселення студентів розтягнули в часі, щоб уникнути скупчення людей. Якщо раніше селили всіх протягом тижня, то зараз це можна зробити з 25 серпня і до цього дня. Також у гуртожитку обладнали кімнату-ізолятор з вбиральні та душовою. Однак вона поки стоїть порожньою.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що у Дніпрі студентів розселяють у гуртожитки за особливим графіком.

Також Знай повідомляв, що у Полтаві студентів змусили бути гарматним м'ясом для поліції.

Нещодавно Знай передавав, що 7 областей стануть червоної зони з 7 вересня.