З приходом осені на Тернопільщині збільшилася кількість багать, в яких місцеві жителі спалюють траву і сухостій після спекотного літа. Дим і сморід від багать, а також заборона спалювати траву і сміття на законодавчому рівні не стають причинами для відмови від цієї звички.

Жителі Бучача показали, що може статися, якщо всі одночасно розпалять багаття. Жителі міста і передмістя сфотографували затягнуті димом вулиці і цілі селища в низинах. Щільний шар сірого диму затуляє вид на будинки.

Також люди описали, чим їм доводиться дихати. У повітрі висить смог і сморід проникає в будинки навіть через закриті двері і вікна. Також люди розповіли, що неможливо дихати, дере в горлі і сльозяться очі.

Варто нагадати, що навесні цього року спалювання трави в городах і на полях призвело до масштабних лісових пожеж в Чорнобилі. Нещодавно пожежники та військові боролися з вогнем у Луганській області. Там вогонь забрав життя одного військового.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що в Тернопільській області жителі вирішили порушити законодавство і позбутися відходів життєдіяльності забороненим методом. Мешканці Бучача та Бережан поскаржилися на систематичні проблеми – дим та складність дихання. У Бережанах на одній з вулиць помітили величезне багаття вночі. Від нього йшов дим і розсіювався по окрузі.

Також Знай повідомляв, що Державна екологічна інспекція розпочала рейдові перевірки на предмет спалювання сухої рослинності. Інспектори ГЕІ За останній тиждень оштрафували кілька "паліїв" - на Вінничині, де фермер спалював залишки після жнив, і на Харківщині, де випалили близько 15 тисяч квадратних метрів сільськогосподарської землі.

Нещодавно Знай повідомляв, що на Львівщині житель селища Бруховичі зобразив, як інший місцевий житель спалює траву.