У Тернопільській області в селі Борсуки в Лановецькому районі освятили братську могилу воїнів УПА. Захід відбувся наприкінці минулого тижня. Про це на своїй сторінці розповів голова Борсуківської ОТГ Іван Друзь.

У селі Борсуки перепохований герой національно-визвольного руху Тимофій Андрійович Басюк (псевдо Яворенко), а також його бойові побратими. На могилі цих борців за незалежність України було встановлено пам'ятник, який потім освятили священнослужителі.

Яворенко під час своєї боротьби за українську державність керував пропагандистським відділом Лановецької Екзекутиви ОУНБ. У 1942 році він діяв зі своїми прихильниками на півдні Волинської області, організував і став комісаром фронту української революції. Загинув Яворенко за нез'ясованих обставин у 1944 році в селі Синівці. Зараз припускають, що Яворенко став жертвою НКВС.

Сьогодні в с. Борсуки відбулося освячення братської могили в якій перезахоронені Тимофій Андрійович Басюк (псевдо...

Geplaatst door Ivan Druz op Vrijdag 11 september 2020

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Прикарпатті невідомі осквернили могилу героя АТО. Вони зламали два прапори, які були встановлені праворуч і ліворуч від пам'ятника. Повідомляється, що в Калуші вандали осквернили могилу бійця АТО Богдана Гавриліва. Невідомі зірвали два прапори: синьо-жовтий і чорно-червоний. При цьому знайти порушників не вдалося, так як ніхто не бачив інциденту, а на кладовищі не встановлені камери відеоспостереження.

Також Знай писав, що президент України Володимир Зеленський провів розмову з польським колегою Анджеєм Дудою. Під час розмови він запросив президента сусідньої держави відвідати Україну вже в жовтні. Дуда у свою чергу висловив сподівання, що на той час вдасться вирішити низку наболілих історичних питань.

Нещодавно Знай передавав, що стало відомо про те, що під Дніпром в останній нехай провели бійця АТО.