Волонтер і директор по роботі з сім'ями та підопічними Юлія Ноговіціна з фонду Таблеточки описала ситуацію з онкологічними захворюваннями дітей в Україні. В першу чергу вона зазначила, що дитячі хвороби незрозумілі. Медики не знають, звідки і як вони з'являються, пише УП.Життя.

Ноговіціна розповіла, що дорослі захворювання можна зумовити і запобігти шляхом ліквідації негативних факторів – куріння, вживання алкоголю, зайвої ваги і багатьох інших негативних факторів.

По всіх країнах рівень захворюваності дітей онкологією приблизно однаковий-15 дітей на 100 тисяч. При цьому одужання різко відрізняється. В Україні це 50-55% від усіх випадків захворювання. У розвинених країнах Європи і в США 85-95%. Після цього Ноговіціна пише, що рак – це виліковне захворювання, яке в Україні ще не навчилися лікувати. Зараз виживаність таких дітей залежить від того, де вони народилися, а не від способу і способу їх життя. Тому вона вважає дитячий рак-візитною карткою медицини будь-якої країни.

Як країна справляється з лікуванням раку у дітей, така медицина у неї в цілому. У нашій країні 7 мільйонів дітей, з яких 1000 захворює щорічно. Економічні наслідки від цього в бідних країнах масштабні. Міжнародні організації підрахували, що втрати від смерті дітей від раку становлять 11,5 мільйонів років. Тобто лікувати дітей на державному рівні вигідно.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також Юлія Ніговіціна розповіла, що запобігти утворенню злоякісної пухлини у дитини неможливо, але можна діагностувати її на ранньому ЕТАПІ. Для цього вона запропонувала для всіх педіатрів в медичних ВУЗах ввести ще один курс з онкології, щоб вони вивчили симптоми і можливі прояви раку у дітей. Свою пропозицію Юлія пояснила тим, що зараз дітей та їхніх батьків ганяють по різних лікарях і дослідженнях до 6 місяців, поки вони доходять до онкологів і отримують допомогу. А в цей період рак набуває тут форму, з якою лікарі навряд чи зможуть впоратися. Таких курсів не існує ніде в світі.

Фонд Таблеточки запропонував дворічну резидентуру для молодих педіатрів. Молоді фахівці будуть вже працювати і стажуватися в клініках і паралельно проходити навчання. Також в БФ пропонують при онкоцентрах для дітей створити багатопрофільні команди, в які увійдуть педіатр, психолог, онколог, хірург, нейрохірург, радіотерапевт, патолог та інші фахівці. Зараз є команди, в яких немає навіть анестезіолога, а це може означати, що хворобливі процедури дітям роблять без наркозу.

Нагадавши, Знай розповідав, як львів'янка врятувала красу тисяч жінок, які лікуються від раку.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині родина просить допомогти врятувати сина та збирає гроші на лікування та реабілітацію хлопця після ДТП.

Нещодавно Знай передавав, що маленька українка, яка бореться раком, потребує допомоги щоб отримати шанс на нормальне життя.