У Тернополі Кабмін в останні тижні ввів червону карантинну зону. У місті мали закрити навчальні заклади та розважальні, транспорт, але цього не сталося. Місцева влада пішла проти рішення Кабміну і заявила, що не закриватиме навчальні заклади.

Після цього мер Тернополя Сергій Надал заявив, що центральна влада цілеспрямовано тисне на нього і міськраду за допомогою лабораторного центру і результатів тестування. Він вважає, що лабораторний центр робить більше тестів для Тернополя, ніж для області і накручує статистику, щоб залякати місцеву владу.

Нещодавно у Тернополі поліція пройшла по всіх навчальних закладах і склала протоколи на директорів за проведення занять у садочках та школах. Однак знайшлися директори, які також дали відсіч поліції і захистили свої навчальні заклади.

Поліцію звинуватила у перешкоджанні навчання дітей в.о. директора Тернопільської початкової школи № 5 Тернопільської міської ради Єременко Антоніна Миколаївна в інтерв'ю, повідомляє Т1.

Педагог розповіла, що двоє поліцейських навідалися до навчального закладу о 9 годині ранку, але їх не пустили на територію школи. Вони сфотографували наявність дітей на території і пішли. Педагог вважає, що вони можуть повернутися з протоколом. Також вона пояснила, що їх навчальний заклад працює на прохання батьків.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Україні змінилися кольори карантинних зон. у червоний і помаранчевий колір забарвилися нові адміністративні одиниці.

Також Знай писав, що Надал вступив в дискусію з Міністром Степановим в прямому ефірі і звинуватив його в тиску.

Нещодавно Знай передавав, що сер Тернополя Сергій Надал має намір оскаржувати протоколи про порушення карантину проти вчителів у школах, які ведуть навчання.