У Тернополі продовжують боротися зі свавіллям чиновників і вимагають виділити кошти на харчування дітей-сиріт, які живуть і навчаються в дитячих будинках і школах-інтернатах.

Сьогодні 16 вересня на огорожі території дитячого будинку «Малятко» з'явився банер з гаслом і вимогою виділити кошти на харчування дітей. Банер повісили на вулиці Сахарова.

"Зеленський, Труш, поверніть дітям-сиротам гроші на харчування», - таку фразу написали активісти на банері.

Варто зазначити, що вимогу вивісили і висунули не просто так. Сьогодні до Тернополя мав приїхати Володимир Зеленський.

Також стало відомо, що Володимир Труш вийшов з лікарняного і так і не підписав зміни до бюджету області, які ще кілька місяців тому прийняла обласна рада. Гроші не виділили на харчування дітей, на лікування онкохворих жителів області та на інші не менш важливі потреби.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Володимир Труш подав до суду на обласну раду, тому на рахунках області залишаються заблокованими 52 мільйони гривень.

Нагадавши, Знай писав, що у Тернополі сироти залишилися голодними, коштів немає на продукти харчування та інші необхідні речі. Така ситуація не тільки в Тернополі, а й по всій області. Про це розповіли благодійники, які приїхали в один з будинків малятка.

Також Знай повідомляв, що в Україні з 2014 року кожна 5 дитина народжується поза шлюбом, а протягом року 10 тисяч малюків отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування або сироти.

Нещодавно Знай передавав, що у Чернівецькій області зберегли спеціалізовану школу-інтернат.