На Тернопільщині у місті Почаїв є Почаївська лавра. Вона належить УПЦ МП і священнослужителі наполегливо слідують московським вказівкам Патріарха Кирила. Вони нещодавно відкрили недільну школу для дітей. Навчання проводиться російською мовою і за російськими книгами. Весь процес збудовано в обхід Міністерства освіти України та Закону України «Про освіту», пише Теnews. .

Вчити в цій школі при Лаврі пропонують з самого раннього віку. Вони також пропонують дітям читати "православний буквар" російською мовою. Упорядником цієї книги є диякон Почаївської Лаври Сергій Травський. Він з 2014 року заперечував агресію Росії проти України. Також даний священнослужитель виступав за розділ України і створення «Новоросії». Нещодавно Травський поїхав до Росії і навіть відкрив там бізнес.

Про проблему навчання в Почаївській лаврі українських дітей російською мовою та поза законодавчим полем України знаю активісти. Вони з дня відкриття цієї школи піднімають дане питання перед місцевою владою Тернополя. Основним чинником стає робота навчального закладу без погодження з управлінням освіти Тернопільської облдержадміністрації та Кременецької РДА.

У Почаївській лаврі наплювали на необхідність реєстрації навчального закладу. Вони працюють без реєстрації, оформлення та установчих документів. На даний момент відомо, що дана школа при Почаївській лаврі є філією «Севастопольського середнього загальноосвітнього навчально-виховного закладу «традиційна гімназія». Керівник цього навчального закладу має пряме відношення до Держдуми РФ і до партії «Єдина Росія». Безпосереднім директором є росіянин Дмитро Бєлік. Він ратував за окупацію Криму в 2014 році.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще