На Тернопільщині помер актор театру і народного артиста України Ячмінського Володимира Дмитровича. Діяч культури помер на 84 році. Все своє життя він віддав Тернопільському академічному обласному українському драматичному театру імені Т. Г. Шевченка.

Свою акторську діяльність Ячмінський розпочав у 1961 році після закінчення театральної студії при Львівському академічному театрі. Після цього він служив у Тернопільському обласному музично-драматичному театрі. З перших ролей і вистав актор показав себе, як артист, для якого не існує кордонів і амплуа. Він зіграв ролі в комедійних, трагічних і драматичних виставах.

Творчістю Ячмінського захоплювалися глядачі, а також оцінювали критики. Його ролі Іван Непокритий ("Дай серцю волю ..."М .Кропивницького), Мартин Боруля ( "Мартин Боруля" і. Карпенка-Карого), Возний ( «Наталка Полтавка» І. Котляревського), Малахій Стаканчик ( " Народний Малахій "м. Куліша), Терешко (« суєта »і. Карпенка-Карого), Феліче (" будинок божевільних "Е. Скарпетта), Фіноген (" господар "Карпенка-Карого), Майк Деделюк (« Гуцулка Ксенія » Я. Барнича), Лейзер ( «Поминальна молитва» г. Горіна), Скорик ( «Сватання на Гончар» квітки-Основ'яненка), Ступай ( «Патетична соната» м. Куліша), Рибник ( «Тіль Уленшпігель» г. Горіна), Зброжек ( «Маклена Граса» М.Куліша). Ці ролі стали підставою для театрознавчих досліджень.

Велике горе спіткало наш театр! Сьогодні, 22 вересня, на 84 році життя, перестало битися серце Корифея Української...

Geplaatst door Papusha Iryna op Dinsdag 22 september 2020

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім театральних ролей Ячмінський зіграв і ролі в кіно: "чортова дюжина "(Козак Кишкомот)," вершники "(Сержант Гевдар)," Прощайте фараони "(Аверкий), " Дай серцю волю ..."(Іван Непокритий)," Кам'яний господар «(Сганарель),» Чарівна сопілка " (Хома) та ін.

Нагадавши, Знай писав, що знаменитий французький актор Майкл Лондсдейл на 90 - му році життя помер у Парижі.

Також Знай повідомляв, що російський актор Володимир Чуприков пішов з життя на 57 - му році життя.

Нещодавно Знай передавав, що у Великобританії на 86 році життя помер письменник, драматург і оскароносний сценарист сер Рональд Харвуд.