Головний санітарний лікар країни і за сумісництвом заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Україна може знову опинитися в жорсткому карантині за прикладом Ізраїлю, який ввів обмеження на найближчі два тижні. Також чиновник заявив, що ніхто нікого не буде закривати, якщо бізнес і пересічні громадяни будуть дотримуватися карантинних правил.

Він вважає, що так вдасться контролювати пандемію коронавірусу. Про це пише ukrnewstoday24. Таку відповідь дав Ляшко на чутки, які вже давно ходять в суспільстві. Люди передають один одному думку про те, що вже восени або взимку знову введуть жорсткий карантин.

Ляшко вважає, що локдаун не можна прив'язувати до певної дати – 25 Жовтня або іншої. Він заявив, що ситуація залежить від кількості заражених в країні.

"З приводу національного локдауна. Я б не прив'язувався ні до якої дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування коронавірусу",- пояснив заступник голови МОЗ.

Після цього він нагадав, що Ізраїль ввів жорсткий карантин після того, як зросла кількість хворих. Тому Ляшко попередив бізнес, що вони повинні робити все, щоб стримати поширення інфекції і «щоб люди могли спокійно пересуватися». У ресторанах столики повинні стояти на відстані 1,5 метрів один від одного. Ляшко вважає, що миття руки, соцдистанція і маски повинні стримати поширення інфекції.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Він також зазначив, що граничний показник для введення локдауну-кількість зайнятих ліжок у лікарнях. Після цього Ляшко поскаржився, що українці не дотримуються жодних норм і правил.

Нагадавши, Знай писав, що у 22 осіб в обласній психіатричній лікарні №3, яка знаходиться на вулиці Академіка Павлова в Харкові підтвердили коронавірус.

Також Знай писав, що лікарі показали легчі хворих коронавірусом і порівняли їх зі здоровими органами.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві новонароджений підхопив коронавірус.