На Тернопільщині у Заліщицькому районі оголосили карантин через поширення шкідника – західного кукурудзяного жука. Про це розповіли в Держпродспоживслужбі.

За результатами фітосанітарної експертизи комах виявили на посівах кукурудзи біля селища міського типу Товсте Заліщицького району. Площа зараження склала 125 гектар. У зв'язку з цим главою району був введений карантин в зоні зараження і вжиті відповідні заходи для ліквідації шкідників. Розроблені заходи обов'язкові для виконання всіма землевласниками району.

Основними ліквідаційно-локалізаційними заходами є зміна насіння, дотримання агротехніки вирощування, посів сортів, стійких до даного шкідника, обробка інсектицидами. Обробка полів проводиться тільки дозволеними в Україні пестицидами та іншими хімічними складами для ліквідації шкідників.

Нагадавши, Знай писав, що в Дніпропетровській області ввели карантин через виявлення шкідливих комах. На території Софіївської об'єднаної територіальної громади виявили надзвичайно шкідливу комаху-американського білого метелика. Держспоживслужба в Дніпропетровській області провела фітосанітарні процедури, в тому числі з використанням феромонних пасток, в ході яких виявила регульований шкідливий організм.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині фермери збираються обприскувати поля хімікатами.

Нещодавно Знай передавав, що аграрний сектор допоможе Україна вийти з економічної кризи. Однак перш за все слід подолати наслідки несприятливої погоди – від посухи до навали шкідників.