На Тернопільщину привезли унікальну колекцію для експозиції в музеї. У фондах заповідника» Замки Тернопільщини " з'явилася зброя, з якою козаки ходили в бій. Вогнепальну та холодну зброю, яка датується 16-18 століттями привезли до Збаразького замку.

Колекція зброї належить Львівському історичному музею. У колекції є зброя З ударно-кремінними замками (рушниці, аркебузи і тромблони). Турецькі рушниці прикрашені перламутровими і кістяними вставками, коралами і парчею (дорога тканина).

Крім цього, виставку доповнюють польські шаблі. Найбільш грізною зброєю колекції є пернач. Воно являє собою дерев'яне древко, на якому закріплена кругла або овальна «груша». Цей наконечник призначений для ударів по ворогу. На круглий наконечник кріпилися металеві загострені елементи, щоб наносити ворогові, як можна більшої шкоди.

Нагадавши, Знай писав, що козаки на острові Хортиця перевірили Зеленського на хоробрість, і розрізали на його руці огірок. Ця подія стала приводом для безлічі жартів і мемів в мережі.

Також Знай повідомляв, що 14 жовтня-дата, яка символізує захист українських земель від ворогів. І День козацтва в Україні-це наша історія. Відзначаючи 14 жовтня Покрову Пресвятої Богородиці, українці святкують також День українського козацтва. Ця дата є потрійним святом. Чоловіків вітають ще й з Днем захисника України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі проходить фестиваль КOVAL fest. Ковалі з усієї України зібралися на Фестивальному причалі, щоб показати свою майстерність.