У Тернополі батьки дітей з проблемами зі слухом вийшли на акцію протесту. Причиною стала так звана реорганізація єдиного в місті навчального закладу для особливих дітей. Школу об'єднали з кількома класами релігійним ліцеєм»Знамення".

Зокрема, батьки слабочуючих дітей звернулися до міської влади і до всього цивілізованого світу. Вони зазначили, що днями у всьому світі звертали увагу на проблеми слабочуючих людей та людей з проблемами з промовою, у Тернополі ліквідували навчальний заклад для таких дітей.

Депутати обласної ради поєднали несумісне і створили нежиттєздатного монстра, в якому повинні навчатися 150 учнів з проблемами слуху та мовлення з ученицями релігійного ліцею. Фахівці заявили, що це штучне об'єднання, яке не зможе нормально функціонувати.

Батьки учнів з школи для слабочуючих звернулись до світової цивілізованої громадськості

Батьки учнів з школи для слабочуючих звернулись до світової цивілізованої громадськості Вчора учні та батьки єдиної у Тернопільській області школи для слабочуючих та з проблемами мовлення звернулися до всього цивілізованого світу. Поки увесь світ весь минулий тиждень звертав увагу на проблеми людей з проблемами слуху, у Тернополі депутати обласної ради знищили єдину школу для учнів з вадами слуху та мовлення. Про це у відеозверненні українською, англійською та мовою жестів розповідають тернополяни. До півтори сотні учнів з особливими потребами хочуть реорганізувати з церковним закладом на два-три десятки обдарованих учениць релігійного ліцею "Знамення". Як це можна поєднати? Фахівці стверджують, що це штучне утворення, яке не може функціонувати. https://www.facebook.com/177542375679228/videos/795370781280263 Батьки та педагоги напередодні приходили під обласну раду, де розповідали депутатам, що цього робити не можна. https://www.facebook.com/177542375679228/videos/688792802019238 Керівництво облради, здається, спочатку зрозуміло, що заробити бали перед виборами не вдасться за рахунок діток з особливими потребами. Але під час сесійного засідання надало батькам і педагогам лише три хвилини для пояснення своєї позиції та відмовились переголосувати-скасувати своє дикунське рішення. Школі дали 10 днів поки вступить в дію це варварсство. У звязку із такою ситуацією Рада школи діток з особливими потребами прийняла рішення і подала звернення до Омбудсмана України зправ люди, до Уповноваженого Президента України з прав дітей, а також звернулися до усіх посольств цивілізованих країн Європи та США. "Ми просимо усіх людей доброї волі поширити дане відео у Фейсбуці та інших соцмережах та месенджерах і донести інформацію до якомога більшого кола ваших друзів, знайомих, колег про беззаконня, яке твориться в Тернополі",- закликають організатори звернення. https://provse.te.ua/2020/09/ternopoliany-budut-shokovani-koly-diznaiutsia-iak-deputaty-oblrady-khotily-znyshchyty-shkolu-dlia-slabochuiuchykh-shchob-otrymaty-pidtrymku-na-vyborakh-vid-zarobitchan-u-riasakh/ Завтра батьки та педагоги школи будуть звертатися до міжнародних організацій, які займаються проблемами неповносправних людей та дітей. НЕ ДАЙТЕ ШКОЛІ ПОМЕРТИ! P.S. Поки ми готували це відеозвернення до публікації у соцмережах, нам стало відомо, що десятки організацій інвалідів, людей з особливими потребами зголосилися підтримати тернопільських дітей. У своїх містах вони готові провести акції протесту в знак підтримки діток з проблемами слуху і мовлення. Члени організацій також запропонували провести в Тернополі повномасштабну акцію протесту, або всеукраїнський марш протесту. У Тернополі будуть проведені багатолюдні протесні акції під обласною радою та, ймовірно, єпархіальним управлінням Тернопільсько-зборівської єпархії Української греко-католицької церкви https://www.facebook.com/177542375679228/videos/626863581352888

Geplaatst door provse.te.ua op Donderdag 1 oktober 2020

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що в Хмельницьку живе ще одна "Мама року" Жінка ростить дочку з синдромом Дауна і дівчинка робить неймовірні успіхи в навчанні. Ірина Корчак і її чоловік подолали безліч труднощів, щоб їх старша дочка стала повноцінним членом суспільства.

Також Знай повідомляв, що в березні 2020 року дитячі садки і школи закрили на невизначений термін через епідемію коронавірусу, і діти "пішли" на дистанційне навчання. В результаті тисячі хлопців з розладом аутистичного спектру (РАС) залишилися наодинці з проблемою – неможливістю отримувати знання і вчитися соціальним навичкам у відповідній формі. Батьки таких особливих дітей зіткнулися з труднощами.

Нещодавно Знай передавав, що кандидат педагогічних наук, член-кореспондент Академії педагогічних наук України Василина Хайруліна, написала для персонального блогу, матеріал про нетипові освітні програми, розвиток яких гальмуються МОН України.