Лазанья-це популярна страва італійської кухні. Її готують з тіста, м'яса, сиру і овочів. Для смаку додають різні спеції. За кілька століть лазанью змінили до невпізнання, а українські господині пропонують приготувати її з баклажанів, м'яса і сиру.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнт
- баклажани-800 гр;
- фарш яловичий-500 гр;
- паста томатна-500 гр;
- моцарелла-100 гр;
- твердий сир-100 гр;
- сухарі панірувальні-100 гр;
- яйця-2 шт;
- олія оливкова - 3 ложки столові.
Спосіб приготування
Овочі і м'ясо потрібно підготувати для укладання в форму для випічки. Для цього м'ясо потрібно перемолоти в фарш, а баклажани порізати на тонкі поздовжні шматочки. Далі потрібно збити два яйця з двома ложками води. Тонкі шматки баклажанів потрібно вмочити в яйце з водою, обваляти в панірувальних сухарях і в сирі.
Коли все готово потрібно їх викласти на деко. Викладати баклажани можна в міру готовності. У духовці вони повинні провести 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки баклажани печуться в духовці потрібно підготувати фарш. Його викладають на сковороду і обсмажують до готовності. Через 10 хвилин до фаршу додається томатна паста і все доводиться до кипіння.
Далі можна приступати до формування лазаньї. У форму для випічки викладається шар баклажанів, на них укладається шар фаршу з томатною пастою, потім все посипається тертим сиром. Далі схема повторюється. Вся конструкція ставиться в духовку на 15 хвилин.
Нагадавши, Знай писав, Як приготувати ніжний салат з баклажанів і яєць.
Також Знай розповідав, як створити ніжну і соковиту овочеву лазанью.
Нещодавно Знай публікував рецепт овочевої лазаньї з кабачками і помідорами.