На Тернопільщині парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці відзначили двохсотлітній ювілей свого храму. Храм Різдва Пресвятої Богородиці був освячений в 1820 році. Будівлю добудовували двічі-в 1894 році і в 1960 році. Також у 90-х роках добудували ще одну частину храму.

До цієї знаменної події храм відреставрували, як всередині, так і зовні. Майстри повністю відновили внутрішній розпис. Також були проведені роботи з перекриття купола. Були проведені роботи з оновлення ліпнини на зовнішніх стінах храму.

Церковний двір також піддався реставрації та ремонту. Тут поклали нові доріжки і висадили рослини.

У зв'язку з урочистостями, приуроченими до 200-річчя храму його відвідав єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор Мартинюк, а в храмі провели урочисту Архієрейську Літургію.

Нагадавши, Знай писав, що 20 вересня о 18:00 у Хмельницькому відбувся візит Первосвятителя нашої Української Православної Церкви. В обласному центрі Його Блаженство у співслужінні митрополита Хмельницького і Кам'янець-Подільського Антонія та місцевого духовенства звершив на території храмового комплексу на честь Усіх Святих землі Української освячення скульптурних композицій Божої Матері та святого апостола Андрія Первозванного.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Знай повідомляв, що на Хмельниччині ще одна церква перейшла до лав ПЦУ. Парафіяни після року сперечань і суперечок з настоятелем місцевого храму змусили його змінити підпорядкування Московському патріархату на підпорядкування ПЦУ. При цьому священнослужитель всіляко ухилявся від цього і навіть перекручував факти.

Нещодавно Знай передавав, що 15 липня, до Львова з робочим візитом прибув митрополит Київський і всієї України Пцу Епіфаній. На даний момент митрополит Епіфаній перебуває на Львівщині, куди прибув, щоб завершити Божественну літургію на Святій Горі.