На Тернопільщині стався інцидент, в якому замішаний пацієнт інфекційного відділення місцевої лікарні. Він не захотів лежати в палаті і спробував втекти. Медики засікли пропажу пацієнта і викликали поліцію.

58-річний пацієнт вирішив відправитися в подорож по Тернопільській області, де його і зловили поліцейські. Медики підняли тривогу і правоохоронці затримали втікача на трасі в Тернопільському районі недалеко від села Довжанка.

Директор Центру екстреної медичної допомоги Михайло Джус розповів, що швидка виїжджала на виклик правоохоронців, щоб захистити інших людей від зараження коронавірусом. Після цього хворого відвезли в Підволочеську районну лікарню.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Мелітополі, що в Запорізькій області, жінку з важкою пневмонією залишили лікуватися вдома. Вони аргументували це тим, що в терапевтичне відділення не можна, так як тест може виявитися позитивним. А в інфекційне також не можна, так як, раптом тест буде негативним.

Також Знай писав, що в Одесі один з пацієнтів розповів, що за два дні в лікарні витратив понад 20 тисяч гривень. Стверджує, що гроші довелося платити навіть за захисні костюми медперсоналу. Міська влада поки не коментує заяву одесита, проте в обласному департаменті охорони здоров'я кажуть - якщо ліків немає в локальному протоколі лікування, доведеться платити самому.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Києві жінку з дитиною відмовилися прийняти і Сімейний лікар, і лікарі приватної клініки. Причиною став той факт, що у малюка діагностували коронавірус.