У Тернополі за крісло мера на найближчих виборах боротимуться 9 кандидатів. У територіальній виборчій комісії розповіли, про кожного з 9 кандидатів цікаві подробиці, пише Суспільне.

Леонід Бицюра

Цей кандидат має вищу освіту-інститут банківського бізнесу Тернопільської академії народного господарства, Академію адвокатури України. Бицюра є членом членом Спілки правників України та членом Національної Спілки журналістів України.

За плечима цього кандидата досвід політичної діяльності у ВО "Свобода". Віднедавна він є членом партії Батьківщина. З 2006 року Бицюра був депутатом Тернопільської міськради 5 скликання. У 2009 році також вибирався до Тернопільської міськради. На його рахунку робота заступником міського голови Тернополя.

У декларації кандидата зафіксовано, що у нього є квартира в Тернополі, а у його дружини є Будинок у Львівській області. Готівкою сім'я зберігає 400 тисяч гривень. Зарплата за рік становить 632 887 грн.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Віктор Гевко

Цей кандидат народився і виріс у Тернопільській області. Він має вищу освіту-Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. На його рахунку досвід роботи начальником відділу маркетингу в Тернопільському ТРЦ.

Після цього Гевко пішов у публічну площину і став шоуменом. Комічний актор, сценарист, капітан команди КВК "VIP". Автор і актор скетч-шоу" Країна В", учасник проекту"95 квартал".

Також Гевко володіє туристичною фірмою. У 2015 році він вже намагався пробитися в крісло депутата в лавах БПП «Солідарність». На президентських виборах був керівником штабу Володимира Зеленського в Тернопільській області. Гевко входить до складу ради Тернопільської обласної організації партії "Слуга народу".

Олександр Кравчук

Голова Тернопільської регіональної організації"опозиційна платформа за життя".

Сергій Надал

В останні п'ять років він є мером Тернополя і показав себе у справі. Сергій Надал має вищу освіту-Тернопільський комерційний інститут, Тернопільську академію народного господарства. З 2005 року працював начальником відділу ДПА в Тернопільській області. З 2007 по 2010 роки був першим заступником Голови ДПА в Тернопільській області.

Політична діяльність Надала розпочалася у ВО "Свобода". У 2009 році став депутатом Тернопільської обласної ради. З 2010 року він є міським головою Тернополя.

У декларації Надала значаться 2 квартири в Тернополі, будинок у Тернопільській області та дві земельні ділянки.

Віктор Овчарук

Цей кандидат на посаду мера Тернополя здобув вищу освіту в Тернополі - ЧЕМЕРОВЕЦЬКЕ медичне училище та Тернопільську державну медичну академію. Проходив інтернатуру за спеціальністю»Акушерство та гінекологія". Має звання кандидат медичних наук.

Трудову діяльність розпочав у пологовому будинку Кам'янця-Подільського та в Тернопільській міській лікарні №2. Після цього в 2008 році він переходить у відділ організаційно-методичної та кадрової роботи в Головному управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації. У 2009 році Овчарук вже переходить на посаду заступника начальника Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації. З 2013 року-начальником Управління надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації.

У 2015 році Овчарук стає депутатом Тернопільської обласної ради, а потім заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації. З 2015 року Він голова Тернопільської обласної ради.

Іван Сороколіт

Має вищу освіту-інститут міжнародного бізнесу та менеджменту Тернопільської академії народного господарства. Після закінчення вузу займався бізнесом. Пізніше повернувся до викладання у вузі і став викладачем кафедри менеджменту Тернопільського національного економічного університету. У період 2011-2017 років був директором комунального підприємства міської ради «Тернопіль Інтеравіа».

Політичну діяльність розпочав у 2006 році. З 2006 по 2010 роки був головою Тернопільської обласної організації Громадянської партії "ПОРА". З 2010-член ВО «Свобода». Двічі переобирався на посаду депутата Тернопільської міської ради.

Андрій Станько

Цей кандидат, як і решта має вищу освіту-інститут економіки та підприємництва. Зараз продовжує навчання на заочній формі в Тернопільському педуніверситеті за спеціальністю аналітика суспільних процесів.

Політичну діяльність розпочав у ГО "Молодіжна хвиля", а потім став членом Президії політичної партії" Громадянський рух "Хвиля".

Ігор Сцибайло

Він має вищу освіту-факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франко. За плечима кандидата на посаду мера Тернополя робота на посаді керівника відділу реклами підприємства "ПОДІЛЛЯ-ТРАНС-СЕРВІС" з 1997 до 2001 року. Далі він керував прес-центром товариства охорони прав і гідності учнів "Фотреця". Також був редактором відділу висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування на "радіо Тернопіль".

Також в кар'єрі кандидата є і робота в благодійних фондах, спортивній організації, які створені ним же.

Ірина Яремчук

Ця кандидатка в мери Тернополя народилася і виросла в обласному центрі, а навчалася у Львівському національному університеті імені Івана Франка, має юридичну освіту. Зараз вона очолює молодіжну організацію Атом. Раніше була директором "Молодіжного центру праці".

Політичну діяльність веде в "Українській Галицькій партії". На даний момент є заступником голови політради, а перед цим обіймала посаду Тернопільської міської організації "Української Галицької Партії".