Міська влада Тернополя подає до суду на Кабінет Міністрів України. Причиною є карантинний поділ країни на зони. Так міськрада Тернополя вимагає суд визнав незаконним поділ на зони і постанову уряду. 7 жовтня подібне повідомлення з'явилося на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

У позові Тернопільська влада вимагає суд визнати незаконними і протиправними, а також скасувати пункти Постанови Уряду №641 з 1 по 36. Депутати міськради розповіли, що червона карантинна зона передбачає закриття шкіл і дитячих садків, припинення перевезень пасажирів у громадському транспорті. Це викликало невдоволення городян і акції протесту, так як не всі жителі міста можуть собі дозволити вчити дітей онлайн або не ходити на роботу.

Нагадавши, Знай повідомляв, що міністр охорони здоров'я України Максим Степанов В ефірі телеканалу "Україна 24" заявив про те, що тотальний карантин державі не загрожує, так як країна не збирається йти по стопах Ізраїлю. Триватиме система адаптивного карантину.

Також Знай писав, що на Львівщині посилили карантинні заходи, але це не вплине на навчання у школах. З 5 жовтня, на території Львова діятиме помаранчева зона карантину замість жовтої, як було раніше. До помаранчевої зони, крім Львова, увійшли Золочівський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні оновили карантинне зонування. Новий розподіл міст, областей і регіонів на червону, помаранчеву, жовту і зелені зони почне діяти з початку доби понеділка, 5 жовтня.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще