У Києві Дарницький районний суд засудив чоловіка, який підпалив магазин солодощів компанії Roshen. Про це повідомляє "Судовий репортер".

Слідство встановило, що уродженець Тернопільщини, будучи в Києві прийняв рішення підпалити магазин Roshen, який належить ДП «родзинка». Магазин розташовується на вулиці Срібнокільська, 11-г. чоловік для реалізації свого плану відправився в гіпермаркет "Епіцентр «і купив там відро, в яке налили куплений на АЗС» КЛО" бензин. Після цього він приїхав до магазину. Бензином він облив тильну сторону магазину, де його ніхто не бачив, а потім підпалив за допомогою серветки і запальнички. Після цього чоловік відійшов від пожежі на 10 метрів і спостерігав за тим, що відбувається.

Підпал магазину завдав збитків ДП» родзинка " у сумі 146 тисяч гривень – витратч на ремонт магазину та вартість зіпсованих товарів. Компанія ДП» родзинка " через інвестиційний фонд контролюється Олексієм Порошенком, сином Петра Порошенка.

Обвинувачений заявив під час судового засідання, що до займання в магазині він не причетний. Відро і бензин він купував для очищення міксерів, які були у виробничому цеху. Після здійснення цих покупок він відправився в ТРЦ Аркадія. Коли вони були на місці, водій відправився в торговий центр, а уродженець Тернопільщини залишився біля автомобіля. Він відійшов на кілька хвилин, а коли повернувся, побачив, що бензину немає, а магазин солодощів горить. Коли поліцейський підійшов, то тернополянин сказав, що це він підпалив магазин, бо не міг довести зворотного.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обвинувачений поскаржився, що йому і його родині погрожували невідомі. Вони обіцяли підставити його, що І сталося з магазином Рошен. Також обвинувачений зазначив, що в 2015 році займався торгівлею солодощів, які реалізовував в декількох торгових точках, в тому числі і в ТРЦ Аркадія. На останньому засіданні суду обвинувачений відмовився від своїх попередніх свідчень і попросив їх не враховувати, а також заявив, що не купував бензин і відро.

У справу вніс ясність поліцейський, який патрулював вулиці Києва. До нього підійшов чоловік і сказав, що загорівся магазин Рошен, а також вказав на обвинуваченого, який, за його словами, і підпалив магазин. Поліцейський підійшов до чоловіка і запитав, чи він підпалив магазин, він відповів, що це він зробив.

При поверхневому огляді обвинуваченого в той день було виявлено кілька запальничок в кишенях, чек з епіцентру і паспорт. На відстані 5 метрів від палаючого магазину лежало відро з цінником Епіцентру.

Пожежники в свою чергу розповіли, що причиною загоряння є горюча рідина. Правоохоронці не знайшли підтвердження слів обвинуваченого про те, що бензин був потрібен для промивання виробничого обладнання. Проте в суді не допитували свідка, який вказав на обвинуваченого в день підпалу. Суд вирішив, що провина доведена і посадив за ґрати чоловіка на 4 роки.

Нагадавши, Знай писав, що 19 березня, стало відомо про ДТП на Закарпатті - КАМІОН з солодощами від президента України Roshen не зміг дістатися до місця призначення.

Також Знай повідомляв, що столичним поліцейським вдалося затримати чоловіка, який спробував підпалити магазин Roshen.

Нещодавно Знай передавав, що в Києва знову горів магазин корпорації гаранта Roshen.