Українці все частіше приймають рішення покинути рідну країну і переїхати в іншу, щоб там працювати і забезпечити гідне майбутнє дітям. Таке рішення прийняла сім'я Оксани і Романа. У 2001 році вони покинули Україну і перебралися до Італії.

В Україні Оксана займалася творчою діяльністю-була учасницею танцювального ансамблю "Наддністрянка", де і познайомилася з майбутнім чоловіком. Її чоловік був юристом. В Італії їм довелося займатися зовсім іншими справами. Оксана доглядала і доглядала за старими і хворими людьми, а Роман влаштувався на будівництво. Однак з часом життя налагодилося і вдалося влаштуватися на більш престижну роботу кожному з подружжя.

Двоє дітей подружжя-Павло та Юлія навчаються у школі та коледжі, а також беруть активну участь у житті української громади у місті Брешія, де живуть. В Італії Оксана зайнялася своєю улюбленою справою і створила танцювальний ансамбль, який з часом привернув увагу глядачів і став досить відомим в Італії.

У 2015 році ансамбль «Яворина» виступав на міжнародній виставці ЕХРО в Мілані. Потім артисти приїхали на виступ на прес-конференцію, на якій озвучувалися і обговорювалися питання Революції Гідності в Україні і війни з Росією. Далі ансамбль Оксани Федьків виступав і на інших заходах, на виставках і фестивалях.

Коли почалася Революція Гідності в Києві, а потім і війна. Сім'я не розгубилася, а стала передавати допомогу. Їх підтримали однодумці, які допомагали збирати кошти і допомогу для військових, а також для постраждалих від війни в Україні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Оксана та її чоловік Роман кожні вихідні зустрічають і проводжають автобуси з України і в Україну. Вони передають пакети за допомогою для поранених військових. Літня відпустка сім'ї перетворюється на волонтерські поїздки в госпіталі до поранених військових. Знайомі, рідні та друзі родини кажуть, що в Оксани велике серце, вона альтруїстка.