Тернопільські лікарі провели складну операцію пацієнтці, яка звернулася за допомогою з приводу пухлини в грудній порожнині. Унікальність операції полягала в тому, що хірургам вдалося видалити новоутворення без смугового розрізу. Бригада торакальних хірургів вперше у своїй практиці провела подібне втручання.

53-річна пацієнтка звернулася до медиків через болі і задишки. Вони діагностували наявність пухлини в грудній порожнині. Жінка починала лікуватися і обстежитися в Київській лікарні, але потім приїхала до Тернополя. Київські медики поставили діагноз про виявили точні розміри освіти.

Їх тернопільські колеги в свою чергу провели кілька видів досліджень і операцію з видалення пухлини. Медики у своїй роботі використовували високоточне сучасне обладнання. Операція тривала 1,5 години. Через 7 днів пацієнтку виписали додому під спостереження сімейного лікаря.

Нагадавши, Знай повідомляв, що львівські лікарі лікарні Охматдит врятували маленьку городянку від батарейки, яку вона проковтнула випадково. 3-річна дівчинка з Червонограда випадково проковтнула літієву батарейку, проте мамі зізнатися побоялася. Медики провели операцію і витягли батарейку.

Також Знай писав, що львівські хірурги успішно прооперували жінку, яка була на межі життя і смерті. У пацієнтки видалили злоякісну пухлину судин.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що у Львівському Охматдиті вперше торакоскопічно видалили легке 8-місячному хлопчику.