Школяр з Тернопільщини допомагає людям з інвалідністю відчувати себе комфортно в мережі. Молодий хлопець створює Телеграм-ботів. 9-класник Заліщицької гімназії Олександр Лучин створює ботів, які допомагають людям з інвалідністю отримувати інформацію і не просити оточуючих про допомогу.

Про школяра йдеться в повідомленні телеканалу Т1. Олександр розповів і показав, як він створив бота, який допомагає розпізнавати звукові повідомлення і перетворювати їх в текст. Робота над цим ботом зайняла 2 тижні. Молодий чоловік пояснив, що робота програми полягає в пересиланні даних на сервер Google і отримання розшифрованих повідомлень.

Крім того, Олександр Лучин створює ще кілька програм, які також допоможуть людям з обмеженими можливостями спілкуватися в мережі.

Молодий чоловік розповів, як захопився програмуванням. Все почалося ще в 3 класі, коли він створював прості веб-сторінки. Потім захопився створенням соціальних проектів. Він мріє допомогти людям долати кордони і бар'єри, тому в майбутньому хоче стати програмістом. Також молода людина хоче вчитися за кордоном за програмою обміну досвідом.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У школі вчителі Олександра кажуть, що його мрії можуть стати реальністю, так як він виграв безліч конкурсів і олімпіад, отримував нагороди на міжнародних конкурсах. Цього року хлопець переміг у національних конкурсах, але за кордон не поїхав через закриті кордони та пандемію.

Нагадавши, Знай повідомляв, що майже рік тому 7-річний українець змусив британську енциклопедію вибачатися за те, що український літак "Мрія" був названий російським.

Також Знай писав, що під час весняного карантину багато українців втратили роботу і після активізації діяльності були змушені шукати роботу. На ринку змінилися вимоги до співробітників, а також стали популярними зовсім інші спеціальності.

Нещодавно Знай передавав, що дітей можна і потрібно вчити створювати веб-сторінки, жити в цифровому світі і знати, де підстерігає небезпека.