На Тернопільщині у самому розпалі грибний сезон. На "тихе полювання" вийшли всі, хто може відрізнити хороший гриб від отруйного. Жителі краю не просто збирають гриби, а й хваляться в соцмережах урожаєм.

Не відстають від жителів Тернопільщини і відомий священик і блогер Олексій Філюк. Він продемонстрував, який урожай маслюків зібрав днями. Чоловік розповів, що ходив за грибами неподалік села Білозерка Лановецького району. Фото і розповідь про збір врожаю він виклав на своїй сторінці в Facebook.

У коментарях до посту священика жителі Тернопільщини похвалили його цілеспрямованість і навіть дали кілька порад, як можна переробити таку кількість грибів.

Грибний сезон відкрито, або маслюки то не гриби, а я не парубок😅😅😅

Geplaatst door Олексій Філюк op Dinsdag 13 oktober 2020

Популярні новини зараз

Турист з Києва не витримав випробування Карпатами - "Знайшли біля озера…"

Ані Лорак зробила це і купається в променях щастя, Каменських не стримала слів: "Страждаємо..."

У лісі на Закарпатті знайшли страхітливий труп чоловіка - лежав у кущах, розкинувши руки

Власниця елітної школи розкрила правду про дітей Зеленського: "Постійний тиск"

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що перед походом за грибами в ліс необхідно ретельно вивчити, як виглядають їстівні, а як-отруйні. Також важливо, щоб поруч була людина, що розбирається в грибах. Ці рослини часто обманюють людей. Отруйні цілком можуть маскуватися під їстівні. Попадання такого гриба в кошик призведе до трагічних наслідків.

Грибники керуються декількома правилами - не збирати гриби біля дороги, не брати гриб з дивною ніжкою або капелюшком, не можна пробувати на смак гриби або ягоди в лісі. Тільки так можна зібрати урожай корисних грибів і не отруїтися.

Також Знай писав, що на Закарпатті грибники почали " тихе полювання». Волога і тепла погода сприяють зростанню грибів в лісах області. Тому кошики місцевих жителів наповнюються дуже швидко.

Нещодавно Знай передавав, що у високогірних Косівському та Верховинському районах місцеві жителі активно збирають гриби і не тільки роблять запаси на зиму, а ще й встигають їх продавати.