В Україні можуть дозволити на законодавчому рівні гнати самогон для власних потреб і на продаж. Однак усім, хто вироблятиме спиртні напої потрібно буде мати корову, а молоко здавати на переробку. Такі норми розглядаються у Верховній Раді.

Для отримання можливості гнати і продавати спиртні напої виробнику потрібно буде придбати корову, а вироблене молоко здавати на переробку на молокозаводи. Щомісяця потрібно буде здавати тонну молока. Якщо здано вказану кількість молока, то можна зробити 150 літрів самогону.

В середньому одна корова дає до 30 літрів молока, в місяць виходить близько тонни. Якщо потрібно буде виробляти і продавати більше самогону, то доведеться обзавестися двома і більше тваринами. Так в уряді пропонують відновити виробництво молока і молочних продуктів, так як селяни не хочуть тримати корів і здавати молоко через низький прибуток.

Депутати вважають, що самогоноваріння може стати додатковим доходом для фермерів, які тримають корів і здають молоко на виробництво.

Нагадавши, Знай повідомляв, що щомісяця на маски та дезінфектори для Верховної Ради витрачають до ста тисяч гривень з держбюджету. За весь період карантину на засоби індивідуального захисту для народних обранців витратили майже 700 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Тажке Знай писав, що у Верховній Раді хочуть підвищити штрафи для українських підприємців, які порушують правила карантину.

Нещодавно Знай передавав, що за недотримання карантину планують підвищити штрафи для підприємців. Йдеться про стягнення від 31 до 51 тис.гривень за одне порушення.