У Тернопільській області в селі Кутківці батьки возять дітей на навчання в школи інших сіл і міст, так як в їхньому рідному селі школа перетворилася на довгобуд, якому вже 30 років. Питання про виділення коштів на будівництво навчального закладу жителі села піднімуть ще раз під час зустрічі з кандидатами на пости депутатів та чиновників ОТГ. Зустріч відбудеться 18 жовтня, пише Терен.

Жителі розповіли, що Курківцях є одна школа, але до неї потрібно йти по розбитій дорозі, по якій не їздить транспорт 40 хвилин. Тому батьки змушені возити своїх дітей в центр Тернополя або на Дружбу. Люди вважають, що якщо у міста є гроші на нові фонтани, Набережні, катальпи, рожеві каштани, то можна знайти на будівництво школи і дороги до неї.

Нагадавши, Знай писав, що у Хмельницькій гімназії встановили меморіальну дошку на честь героя. Це вже третій пам'ятний знак, розміщений на стіні навчального закладу у Хмельницькому. Меморіальну дошку в пам'ять про хмельничанина Андрія Вільгуша відкрили на стіні гімназії №2 вчора, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України.

Також Знай повідомляв, що у Хмельницькому біля спортивного майданчика школи №1 просіла не лише бруківка, а й ґрунт, а за ним-тренажери. Майданчик відкрили менше місяця тому, а її вартість - понад 629 тисяч гривень. Поруч урочисто відкрили майданчик для гри у футбол, гандбол та волейбол.

Нещодавно Знай передавав, що до 2024 року наповненість класів у школах повинна бути не більше 24-х учнів. У Львові мерія планує добудовувати школи, щоб сформувати класи по 24 учні.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще