Юний тернополянин створює програми, які допомагають людям з інвалідністю спілкуватися в соціальних мережах. Детальніше про це розповідає телеканал Т1 у своєму сюжеті.

Читайте Знай в Google News!

9-класник Олександр Лучин зараз навчається в Заліщинській державній гімназії. Ще з 3 класу хлопець почав захоплюватися програмуванням – починав він з простих веб-сайтів, а зараз працює над важливими соціальними проектами, які допомагають людям у спілкуванні.

Нещодавно Олександр створив Telegram-бота, над яким він працював близько 2-х тижнів. Програма розпізнає аудіоповідомлення, відправлені користувачем, перетворюючи їх в текст. За допомогою Google повідомлення передається на сервери, де розпізнається текст, і відправляється назад користувачеві.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

На даний момент школяр працює над ще кількома проектами, які спростять спілкування в соцмережах для людей з інвалідністю. У майбутньому він хоче допомагати нужденним людям своїми знаннями, а також стати програмістом.

Найближчим часом Олександр планує продовжити навчання закордоном, відправившись туди за обміном. У гімназії вважають, що мрії хлопця цілком реальні, оскільки він неодноразово вигравав на українських та міжнародних конкурсах. Цього року він переміг у національних відборах відразу декількох престижних конкурсів і повинен був відправитися закордон, проте пандемія коронавірусу стала на його шляху.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що український школяр з Тернопільщини став призером престижних міжнародних змагань iCAN.

Як повідомляв портал Знай.иа, прикарпатець зібрав стіл з металобрухту і переміг у конкурсі.

Також Знай.иа писав, що на Тернопільщині садівник вирощує екзотичні фрукти на власному підвіконні.