У Чорнобильському заповіднику протягом цього року відбулося багато подій – лісові пожежі, наукові дослідження та багато іншого. Після спопеляючого загоряння природа стала оновлюватися і на місці згорілих лісів з'явилися нові рослини, а налякані тварини стали повертатися.

Вчені звернули пильну увагу на фауну і флору зони відчуження і показали українцям, як буяє життя у відсутності людей. В об'єктиви фотокамер потрапили тварини і птахи, які вважалися вимираючими видами.

В черговий раз українців порадували новиною про те, що в заповіднику зони відчуження живе самий мініатюрний хижак – Сичик горобиний. Його вага становить всього 80 грам. У заповіднику вчені нарахували всього 40 пар цих птахів.

Ця крихітна сова мешкає в українських лісах, а в Чорнобильському заповіднику є 18 місць, де гніздяться ці мініатюрні хижаки. Птахи полюють від світанку до заходу сонця. Найчастіше цей птах ловить мишей та інших дрібних гризунів.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Чорнобильській зоні рівень радіації вперше змінював собака-робот Boston Dynamics. Сучасні технології вже тут. У зоні відчуження вперше випробували автономного робота. Це диво техніки привезли з Брістоля і випробували в небезпечних умовах зони відчуження.

Тажке Знай писав, що в Чорнобильському заповіднику в поле зору камери потрапив милий смугастий звір, який хоробро захищав свої території. Причому так сміливо, що машині довелося здавати назад, щоб не нариватися.

Нещодавно Знай передавав, що наявність зони відчуження з її унікальними фізичними показниками допомагають вченим усього світу більш детально вивчати радіацію і її вплив на живе. На жаль, недавні дослідження показують, що попередні оптимістичні оцінки популяції тварин у зоні можуть бути помилковими.