Картопля-найпопулярніший овоч в Україні. З нього створюють безліч смачних страв, його варять, печуть і смажать, тушкують. Однак серед цих рецептів складно знайти інструкцію з приготування одночасно смачного і корисного страви. Одним з них стане рецепт запеченого в духовці картоплі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнт
Картопля молода-5 -7 шт.
Яєчний білок - 2 шт.
Сіль (за смаком)
Паприка солодка мелена (за смаком)
Перець чорний мелений (за смаком).
Спосіб приготування
Картоплю потрібно очистити від шкірки і нарізати соломкою. Далі потрібно збити яєчні білки до стійкої піни. В отриману суміш потрібно додати сіль, перець і інші приправи.
Далі картопля в глибокій мисці змішується зі збитими яйцями. Перемішувати потрібно ретельно, щоб кожен брусочок був покритий спеціями і білками. Після цього потрібно Покрити деко вощеним папером, на неї викладається картопля в один шар.
Випікати його потрібно в розігрітій заздалегідь духовці при температурі 200-220 градусів. Картопля готується протягом 7-10 хвилин. Після цього потрібно прибрати папір і випікати картоплю до золотистої скоринки.
Нагадавши, Знай описав один із старовинних рецептів, яким користувалися ще наші бабусі. Запечена птиця таким чином виходить дуже соковитою і ніжною, просоченої спеціями. В рукаві вона трохи підпарюється, а ось так, завжди виходить з ніжною і рум'яною скоринкою.
Також Знай, як зробити дуже смачну і пікантну квашену капусту.
Нещодавно Знай розповідав, як приготувати вареники з картоплею та грибами по-полтавськи.