Картопля-найпопулярніший овоч в Україні. З нього створюють безліч смачних страв, його варять, печуть і смажать, тушкують. Однак серед цих рецептів складно знайти інструкцію з приготування одночасно смачного і корисного страви. Одним з них стане рецепт запеченого в духовці картоплі.

Інгредієнт

Картопля молода-5 -7 шт.

Яєчний білок - 2 шт.

Сіль (за смаком)

Паприка солодка мелена (за смаком)

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Перець чорний мелений (за смаком).

Спосіб приготування

Картоплю потрібно очистити від шкірки і нарізати соломкою. Далі потрібно збити яєчні білки до стійкої піни. В отриману суміш потрібно додати сіль, перець і інші приправи.

Далі картопля в глибокій мисці змішується зі збитими яйцями. Перемішувати потрібно ретельно, щоб кожен брусочок був покритий спеціями і білками. Після цього потрібно Покрити деко вощеним папером, на неї викладається картопля в один шар.

Випікати його потрібно в розігрітій заздалегідь духовці при температурі 200-220 градусів. Картопля готується протягом 7-10 хвилин. Після цього потрібно прибрати папір і випікати картоплю до золотистої скоринки.

Нагадавши, Знай описав один із старовинних рецептів, яким користувалися ще наші бабусі. Запечена птиця таким чином виходить дуже соковитою і ніжною, просоченої спеціями. В рукаві вона трохи підпарюється, а ось так, завжди виходить з ніжною і рум'яною скоринкою.

Також Знай, як зробити дуже смачну і пікантну квашену капусту.

Нещодавно Знай розповідав, як приготувати вареники з картоплею та грибами по-полтавськи.