З 1 листопада буде заборонена ловля риби на території Тернопільської області. Про це повідомило управління муніципальної інспекції. Вже з неділі набуде чинності заборона на рибну ловлю в осінньо-зимовий період. Ця заборона діятиме до настання нерестової заборони на вилов риби.

Така заборона вводиться для того, щоб зберегти Водні ресурси. Заборона прописана в спеціальному наказі Державного агентства рибного господарства»про встановлення заборони на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об'єктах Тернопільської області".

У тексті документа позначені місця, де заборонено ловити рибу протягом осені та зими – названі конкретні місця зимівлі і навіть складена спеціальна карта таких місць.

Крім того, недотримання умов наказу тягне за собою штрафи і навіть кримінальну відповідальність за вилов риби в зимувальних ямах.

Нагадавши, Знай писав, що український любитель риболовлі, завзятий майстер роботи зі спінінгом Анатолій Заборовський з Рівненської області похвалився на всю країну рекордним уловом. Чоловікові вдалося зловити неймовірно велику щуку. Ваги показали аж цілих 13 кг.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також Знай повідомляв, що в Дніпрі рибалці вдалося зловити двох величезних коропів. Поборотися з гігантами довелося серйозно, коропи тягали човен і рибалки по всій Самарі. Чоловік розповів цілу історію про пригоди та риболовлю.

Нещодавно Знай передавав, що на Закарпатті річки чистять не від риби, а від сміття. Сміттєві пробки виловлюють на річках Боржава і Латориця. В обласній держадміністрації кажуть, що розчищення русел такого масштабу ніхто не проводив як мінімум 30 років, тільки місцеві жителі час від часу витягують ПЕТ-пляшки.