Тернополянин і ветеран АТО, який пройшов через бої в Донецькому аеропорту, став актором. Ярослав Гавянець зіграв роль у міжнародному спектаклі "H-Effect". Постдокументальний проект став резонансним і зацікавив глядачів і навіть виявився враження на критиків.

Прем'єра вистави пройшла онлайн на сторінці вистави в Facebook. У виставі показана, як війна на Донбасі вплинула на людей з різними життєвими позиціями і з різними поглядами і різною сексуальною орієнтацією. Прем'єра відбулася 9 жовтня, її вже встигли подивитися 8000 чоловік.

У виставі задіяні 5 героїв. Всі вони з різних міст і з різних сфер діяльності. Тільки два учасники є професійними акторами. Вистава зібрала акторів з Харкова, Києва, Тернополя, Донецька та Львова. Роман Кривдик та Оксана Черкашина-професійні актори. Олег Родіон Шуригін-Геркалов-ЛГБТ-активіст, стиліст, Катерина Котлярова – журналіст і документаліст, яка займається збором порушенням прав людини військових злочинів. Вона пройшла Революцію Гідності і війну на Донбасі у складі добровольчого батальйону Айдар. Ярослав Гавянець-юрист та інспектор муніципальної варти, учасник АТО.

"Для мене цей проект виявився не таким простим. Під час репетицій важко було говорити на болючі теми, контролюючи при цьому свої емоції. Але я прийшов з метою поділитися своєю історією і навчитися приймати і контролювати через сценічний майданчик, яка є безпечною територією. У мене вийшло, я навчився використовувати свій досвід в потрібний момент. Думаю, театральний майданчик може стати дуже хорошою реабілітацією і для інших учасників бойових дій " - розповів Ярослав Гавянець.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Києві побили ветерана АТО.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Також Знай писав, що у Львові зіграли весілля ветеран АТО та волонтер.

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті ветеран АТО загинув в аварії.