У Кіровоградській області в Олександрівському районі помирає село. У ньому залишилося 2 жителі – Тетяна Чумаченко та її сусід. Обидва вони пенсіонери і жити їм важко, але зі своїх будинків виїжджати не хочуть.

У їхньому селі закрили магазин, фельдшерський пункт, немає аптеки і сюди не ходить транспорт. Тетяна розповіла, що свій будинок не кине і не хоче їхати до дочок в місто. Вона зізнається, що хоче дожити свій вік у власному будинку, а рідне село Хайнівка називає островом.

Жінка розповіла, що готує тільки, коли приїжджають гості. В інший час їй ніколи цим займатися через домашніх турбот. Кореспондентів суспільного вона пригощала варениками з капустою.

Тетяна Чумаченко розповіла, що у неї троє дітей – дочок. Вони звуть матір до себе, але вона відмовляється їхати. Вона зазначила, що поки зможе собі приготувати їжу, житиме тут. Незважаючи на вік Тетяна тримає курей і кроликів, обробляє город.

Дорога в село заросла травою, а хати, покинуті більше 30 років, тому розсипаються на очах. Їх поступово приховує густа рослинність. До того, як звідси поїхали жителі в селі життя било ключем – хрестили дітей, одружувалися, будували будинки, відзначали іменини.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що у віддаленому хуторі на Тернопільщині живе всього 1 житель.

Також Знай писав, що в Івано-Франківській області зняли на відео Покинуте село Буркут.

Нещодавно Знай передавав, що Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник на своїй сторінці в Facebook виклав нові фотографії із зони відчуження.