Часник-це одне з джерел вітамінів і мікроелементів. Йому приписують здатність підвищувати імунітет і навіть лікувати від різних захворювань. Кажуть, що часник потрібно їсти для профілактики хвороб. Особливо це властивість овоча актуально в наші дні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧасник є далеким родичем цибулі, він відноситься до роду трав'янистих рослин. Зелене пір'я часнику можна маринувати і вживати в сирому вигляді. Цибулини діляться на зубки, які використовуються в їжу в сирому вигляді або ж в якості приправи. Доведено вченими, що в часнику дійсно багато корисних речовин - калій, магній, натрій, фосфор, хлор, залізо, йод, селен, цинк, мідь, вітаміни групи В, вітамін С, К, РР, ніацин. Також в складі часнику був виявлений аліцин, який є сильним антисептиком і антиоксидант. Він дає цій рослині різкий запах і гострий смак.
До корисних якостей трав'янистої рослини можна віднести:
- здатність покращувати травлення-допомагає впоратися з важкою і жирною їжею;
- скорочує накопичення шкідливого холестерину в кровоносних судинах;
- є відмінним засобом противотромбозным;
- використовується для лікування і профілактики атеросклерозу;
- перешкоджає розмноженню патогенних мікроорганізмів в організмі людини.
Завдяки багатому складу мікроелементів і корисних речовин часник допомагає боротися з простудними захворюваннями, підвищує потенцію і навіть підсилює імунітет, позбавляє організм від бактеріального зараження і надає інший позитивний вплив на організм.
Нагадавши, Знай писав, Як створити справжній кулінарний шедевр за допомогою 13 лайхаків від відомого шеф-кухара.
Також Знай, що з гречки можна зварити не тільки кашу, але і приготувати масу інших блюдД.
Нещодавно Знай, що зелені помідори стануть відмінним інгредієнтом для самих різних страв.