50-річна мешканка Тернополя потрапила до лікарні через сильну алергічну реакцію на укуси комарів. Інцидент стався 28 жовтня. Швидку допомогу викликали за адресою Пирогова у Тернополі.

Медики надавали допомогу жінці, у якої розігрався набряк губ, обличчя, а також почався сильний свербіж і головний біль. Медики надали допомогу пацієнтці на місці і госпіталізували.

Варто відзначити, що комарі в жовтні і листопаді – явище незвичайне для України. Комахи не впадають в сплячку через теплу погоду і високу вологість. Якщо місця укусів сильно сверблять і напухли, то потрібно випити антигістамінний засіб і обробити місця укусів спеціальними засобами, заспокійливими свербіж.

Нагадавши, Знай повідомляв, що доктор Комаровський розповів, коли батькам варто звернути увагу на висип на шкірі дитини. Медик зазначив, що не всяке роздратування - привід для звернення до лікарні, але варто бути уважними і турбуватися, коли у дитини з'являються висипання на слизових оболонках і в інших місцях, піднімається температура тіла.

Також Знай писав, що в Запоріжжі виявили небезпечного павука. Комаха вкусила мешканку міста. його сфотографували і виклали в мережу, щоб визначити отруйний він чи ні. Як виявилося, це павук-вовк. Вони мешкають в Україні, а їх укуси можуть стати причиною для алергічної реакції.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що алерголог, пульмонолог, педіатр, кандидат медичних наук і засновниця медичного алергологічного центру B_Health Майя Руселевич розповів про щеплення від алергії.