Лікар-епідеміолог з Чорткова Олег Голінатий розповів про ситуацію з поширенням коронавірусу в громаді та в Україні. Він також звернув увагу на низькі показники захворюваності в останні дні.

На думку лікаря, прочерки в графах нових заражень можуть вилитися в шокуючі цифри вже через кілька днів. Він назвав причиною такого явища-невчасно привезені проби в лабораторію. Голінатий вважає, що це чисто технічна помилка, яка через кілька днів обернеться сплеском позитивних тестів, пише Терен.

Далі лікар знищив надію багатьох українців, які вважали, що зараз в Україні сплеск захворюваності і чекали зниження кількості випадків зараження. Голінатий вважає, що до пікових показників далеко, так як перехворіла недостатня кількість людей, які могли б створити колективний імунітет.

Однак лікар знайшов і позитивний момент-створена вакцина від коронавірусу. Зараз препарат проходить безліч етапів тестування. Зокрема, її випробують і на людях. На це потрібен тривалий період часу від півроку і більше. Наскільки вакцина буде доступна і чи буде вона вироблятися в достатніх кількостях.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Голінатий запевнив, що вакцина знизить кількість заражень і смертельних випадків. Це буде величезний прорив у боротьбі з цим вірусом. Однак Голінатий попередив, що ніхто з людей не буде на 100% захищений від зараження коронавірусом навіть після вакцинації.

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Львівщині від коронавірусу померло подружжя-лікарі.

Також Знай писав, що міністр охорони здоров'я Степанов розповів, коли в Україні з'явиться вакцина.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні за добу виявили понад 11 тисяч нових хворих.