На Тернопільщині сталася трагедія - жінка померла в лікарні, а родичі звинуватили лікарів у недбалості. Інцидент стався в Золотому Потоці в Бучацькому районі.

60-річна Галина Катеринюк звернулася до лікарів за допомогою, але через кілька днів померла. Дочка померлої Ірина Катеренюк розповіла, що в лікарню її мама прийшла самостійно. У неї був підвищений тиск, і вона сподівалася отримати допомогу.

Ірина розповіла, що протягом двох днів її мамі так і не призначили лікування. Жінку поклали в терапевтичне відділення. Медики порекомендували випити заспокійливе і поспати.

Заступник директора КНП "Золотопотицька районна лікарня" Степан Стасюк розповів, що жінка звернулася за допомогою, але медики не побачили критичного стану. У сімейного лікаря пацієнтка спостерігалася кілька років з приводу підвищеного тиску, 10 або 20 років хворіла на цукровий діабет. У 2015 році перенесла інфаркт міокарда. У лікарні у жінки не виявили гострої симптоматики, щоб запідозрити ішемічний інсульт або інше серйозне захворювання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Стасюк пояснив, що при ішемічному інсульті виникає спазм судин, що викликає ті чи інші зовнішні прояви. Він зазначив, що при появі у пацієнтки таких проявів медики вжили правильних заходів.

Через день після госпіталізації Галині стало гірше. Вона майже не розмовляла і її перевезли в обласну неврологічну лікарню в Тернопіль. Через кілька днів там вона померла.

У поліції розповіли, що жінка впала в кому, в якій перебувала протягом 5 днів. Дочка померлої і лікарі неврологічної лікарні стверджують, що жінку можна було врятувати, якби її привезли раніше. Родичі покійної написали заяву в поліцію, яка розслідуватиме недбалість лікарів.

Нагадавши, Знай публікував розповідь львів'янина про стан справ у лікарнях під час пандемії.

Також Знай повідомляв, що чоловік помер від коронавірусу, а дружина розкрила правду.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві лікарні переповнені пацієнтами з коронавірусом.