У Кабінеті Міністрів України днями прийняли рішення ввести карантин вихідного дня. На суботи та неділі повинні будуть закритися всі заклади громадського харчування та сфери розваги. Однак підприємці та бізнесмени не згодні з таким станом справ і вважають, що це не зупинить пандемію.

Деякі власники бізнесу знайшли цілком законні лазівки, щоб не підкоритися вказівці Кабміну. Наприклад, власник хостелу Тарас Ковальчук оголосив, що створює релігійну організацію» Братство лисих", яка запрошує паломників до Тернополя.

Бізнесмен розповів, що припускав, що влада в Києві не збирається враховувати інтереси українців і бізнесу. Тому ще з Понеділка почав готуватися до реалізації двох сценаріїв.

По-перше, він вирішив брати участь у всіх пікетах і акціях всеукраїнського рівня в Києві, щоб спробувати достукатися до влади. Тарас Ковальчук вважає, що потрібно або закрити все на 14 днів, включаючи АТБ, Сільпо і аптеки, видавати продукти і ліки через вікно і заборонити відходити від будинку на 500 метрів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

По-друге, почали шукати юридичні лазівки, які дозволять працювати у вихідні дні і не втратити прибуток. Перейняли досвід Польщі і фітнес-центру, який став церквою. В Україні виявилося, що можна створити релігійну організацію.

Тому 11 листопада було прийнято рішення створити релігійну організацію " Братство лисих» і затвердити Статут.

Нагадавши, Знай писав, що українці склали петицію з вимогою скасувати карантин вихідного дня.

Також Знай повідомляв, що у Франківську представники ресторанного бізнесу потроїли протест біля будівлі обласної поліції.

Нещодавно Знай передавав, що Київський Нічний клуб Bingo закривається через карантин.