Сьогодні 16 листопада відзначила 90-річний ювілей відома тернополянка Раїса Невмержицька. Вона була репресована, а потім реабілітована, пройшла випробування сталінськими таборами і носила статус «ворога народу».

Мер Тернополя Сергій Надал привітав ювілярку та висловив теплі побажання. Він зазначив, що для нього важливо пам'ятати і цінувати людей, які пережили репресії тоталітарного режиму і власним здоров'ям і життям боролися за незалежну Україну. Про це пише Тернопільська міськрада.

Раїса Невмержицька народилася в родині священика, якого сталінський режим вислав до таборів, а її матір з дітьми вислали до Умані. Там вони жили 7 років. Після повернення у Волосеськ Раїса Невмержицька познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком. Він був військовим, але службу довелося залишити, так як статус «ворога народу» його дружини не давав можливості зробити кар'єру.

Після цього Раїса з чоловіком приїхали до Тернополя, де вона закінчила вечірню школу. Все життя жінка працювала різноробочою, лаборантом в медичному інституті, помічником кухаря. Все той же статус не давав їй можливості знайти більш престижну роботу. Це не завадило народити двох дочок, які зараз радують Раїсу Невмержицьку онуками.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що мешканка Чернівецької області Марія Ватаман відзначила столітній ювілей-старенька чекала святкування з родиною, проте настрій дещо зіпсувалаа.

Також Знай писав, що на Хмельниччині жінка відзначила столітній ювілей. До неї в гості прийшли всі діти, онуки і правнуки, а також завітали місцеві чиновники, щоб привітати з такою круглою датою.

Нещодавно Знай передавав, що Львівська довгожителька Анастасія ксьондз відзначила свої 103-й день народження.