На Тернопільщині суд визнав винним місцевого жителя за те, що він вийшов на вулицю без документів, що засвідчують особу. Монастириський районний суд звинуватив чоловіка в порушенні правил карантину.

Непрацюючий чоловік вийшов з дому без паспорта, чим порушив правила карантину, встановлені Кабміном. У черговому документі уряду українців зобов'язали носити з собою документи, що засвідчують особу. Жителю Тернопільщини пощастило і суд не оштрафував його, а лише обмежився усним попередженням. Про це повідомляє Главком.

У матеріалах справи йдеться, що 21 жовтня о 17 годині 50 хвилин чоловік вийшов на вулицю без документів. Цим він порушив пункт 2 і пункт 10 постанови Кабміну №641 від 22 липня 2020 року.

Житель Тернопільщини розповів, що ходив до лісу за грибами, тому паспорт чи інші документи не брав із собою. Також чоловік попросив суд не штрафувати його і пообіцяв, що більше такого не повториться.

У суді зазначили, що українцям забороняється перебувати на вулиці без документів у період дії карантину. Громадяни України та гості країни повинні мати при собі документи, що підтверджують особу, громадянство або спеціальний статус. Суд не став карати жителя Тернопільщини, оскільки не угледів обтяжуючих обставин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто зазначити, що за порушення карантину можна отримати штраф у сумі 17-34 тисяч гривень для фізичних осіб та 34-170 тисяч гривень для посадових осіб.

Нагадавши, Знай повідомляв, що 15 листопада, в неділю, мобільні групи представників правоохоронних органів за участю фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Києві перевірили 1535 столичних об'єктів.

Також Знай писав, що під час карантину вихідного дня поліція закрила понад 1000 закладів.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні зафіксували майже 1000 порушень карантину за добу.