Голубці - одна зі страв української кухні, яку люблять всі без винятку.

Приготування вимагає деяких зусиль і часу, адже потрібно підготувати м'ясо і капустяні листи. На допомогу зайнятим господиням ми пропонуємо рецепт ледачих голубців. Він дозволить швидше приготувати смачну вечерю або обід на всю сім'ю.

Інгредієнт

  • фарш-500 г;
  • рис – 1 стакан;
  • капуста білокачанна-500 г;
  • морква-2 штуки;
  • цибуля-2 шт;
  • томатна паста-5 столових ложок;
  • сметана-3 столових ложки;
  • сіль, цукор, спеції – за смаком.

Спосіб приготування

В першу чергу потрібно підготувати піджарку з лука і моркви. Їх потрібно дрібно порізати і натерти на тертці, а потім обсмажити на сковороді до золотистої скоринки. Піджарку потрібно розділити на дві частини – одна піде в фарш, а друга в соус.

Рис потрібно відварити до готовності. Капусту потрібно дрібно нарубати і припарити в каструлі з водою, щоб вона стала м'якою. Далі можна підготувати фарш. Його потрібно викласти на сковороду з маслом і протушкувати до напівготовності.

Далі фарш змішується з рисом і піджаркою, а також туди додається капуста. У цю суміш потрібно додати два сирих яйця, сіль і спеції. З отриманої маси потрібно зліпити кульки. Їх потрібно викласти на деко або форму для запікання. Деко з голубцями ставиться в духовку на 10 хвилин і випікається при температурі 170 градусів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Томатний соус потрібно змішати з піджаркою, склянкою води, цукром і сіллю. Соус потрібно додати до голубців і випікати їх ще 15-20 хвилин.

Нагадавши, Знай, як приготувати фарш без м'ясорубки та іншої техніки.

Також Знай писав, Як приготувати ніжні голубці за класичним рецептом.

Нещодавно Знай передавав, що як створити дуже смачну і пікантну закуску з баклажанів.