Голубці - одна зі страв української кухні, яку люблять всі без винятку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПриготування вимагає деяких зусиль і часу, адже потрібно підготувати м'ясо і капустяні листи. На допомогу зайнятим господиням ми пропонуємо рецепт ледачих голубців. Він дозволить швидше приготувати смачну вечерю або обід на всю сім'ю.
Інгредієнт
- фарш-500 г;
- рис – 1 стакан;
- капуста білокачанна-500 г;
- морква-2 штуки;
- цибуля-2 шт;
- томатна паста-5 столових ложок;
- сметана-3 столових ложки;
- сіль, цукор, спеції – за смаком.
Спосіб приготування
В першу чергу потрібно підготувати піджарку з лука і моркви. Їх потрібно дрібно порізати і натерти на тертці, а потім обсмажити на сковороді до золотистої скоринки. Піджарку потрібно розділити на дві частини – одна піде в фарш, а друга в соус.
Рис потрібно відварити до готовності. Капусту потрібно дрібно нарубати і припарити в каструлі з водою, щоб вона стала м'якою. Далі можна підготувати фарш. Його потрібно викласти на сковороду з маслом і протушкувати до напівготовності.
Далі фарш змішується з рисом і піджаркою, а також туди додається капуста. У цю суміш потрібно додати два сирих яйця, сіль і спеції. З отриманої маси потрібно зліпити кульки. Їх потрібно викласти на деко або форму для запікання. Деко з голубцями ставиться в духовку на 10 хвилин і випікається при температурі 170 градусів.
Томатний соус потрібно змішати з піджаркою, склянкою води, цукром і сіллю. Соус потрібно додати до голубців і випікати їх ще 15-20 хвилин.
Нагадавши, Знай, як приготувати фарш без м'ясорубки та іншої техніки.
Також Знай писав, Як приготувати ніжні голубці за класичним рецептом.
Нещодавно Знай передавав, що як створити дуже смачну і пікантну закуску з баклажанів.