Холодець на основі курячого бульйону – блюдо, від якого неможливо відмовитися в свята і будні. Ніжна желеподібна консистенція, аромат і оригінальна подача роблять його головним частуванням на будь-яке свято. Більшість господинь варить холодець з додаванням желатину, але в даному випадку рецепт дозволить приготувати холодець без желатину.

Інгредієнт

  • 1 домашня курка або півень-2-2, 5 кг;
  • 1 свиняча ніжка - 1 кг;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • Сіль, часник і спеції – за смаком.

Спосіб приготування

В першу чергу потрібно курку і свинячу ніжку очистити від зайвих включень і жорсткої шкіри. Їх промивають в проточній воді. Після цього м'ясо потрібно замочити в холодній воді на ніч. Це потрібно, щоб з м'яса вийшли залишки крові.

Вранці воду зливають і промивають м'ясо під проточною водою. Тут знадобитися 3,5-4 літри води. Вона повинна покрити м'ясо повністю, поставити на вогонь і дочекатися, щоб вода закипіла. Коли з'явиться піна її потрібно прибрати шумівкою. Після цього потрібно поставити каструлю на найменший вогонь і варити 6-7 годин під кришкою. Періодично потрібно знімати кришку і прибирати піну і жир з поверхні страви.

За годину до готовності в бульйон потрібно додати цибулю цілком в шкірці, морква цілком. За 30 хвилин до кінця приготування потрібно додати спеції і сіль. Після цього потрібно вийняти м'ясо, охолодити його і відокремити м'ясо від кісточки. У гарячий бульйон додається дрібно порізаний часник і дати бульйону настоятися.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Рідина потрібно процідити через дрібне сито або через марлю. З готового і охолодженого бульйону потрібно зібрати залишки жиру. М'ясо розібрати на волокна і викласти у форми. При цьому шкіра з свинячої ніжки і курки знімається заздалегідь і викидається. Можна прикрасити за бажанням яскравими овочами. Після цього можна заливати бульйон у форми і охолоджувати до застигання.

Нагадавши, Знай писав, Як приготувати холодець з однієї курячої ніжки.

Також Знай розповідав, як оригінально оформити холодець до святкового столу.

Нещодавно Знай передавав, що існує рецепт холодцю, який завжди застигає.