На Тернопільщині знову втрата. Помер багаторічний керівник народного лемківського хору "Яворина" Василь Дмитрович Баран. Він був заслуженим працівником культури.

Сумну новину повідомили на сайті Монастириського районного Палацу культури у Facebook. Колектив Палацу культури висловив співчуття рідним і близьким керівника аматорського хору Василя Барана.

Лемківський хор був заснований в 1991 році. Учасниками стали вихідці з Лемківщини та їхні діти. Ініціатором створення такого колективу був перший голова лемківської спільноти. Керівником хору всі ці роки був уже нині покійний Василь Баран. У 1993 році хор отримав звання «Народного аматорського колективу». Артисти отримували й інші нагороди і звання, ставали учасниками престижних конкурсів.

Нагадавши, Знай писав, що в Росії прощаються з легендарним режисером і постановником Романом Віктюком. Він помер 17 листопада після довгої хвороби. Як стало відомо режисер страждав кілька років онкологічним захворюванням, а потім заразився коронавірусом. Також у нього діагностували інсульт.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Знай повідомляв, що у Львові провели в останню путь загиблого воїна АТО. 19 листопада у Львові провели церемонію прощання із загиблим на війні десантником Іваном Горошком, який служив у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Нещодавно Знай передавав, що 17 листопада, у Хмельницькому зупинилося серце Володимира Боруцького-видатного педагога, який викладав у місцевому музичному коледжі. Протягом 50 років викладач віддавав своїм учням найцінніше-знання.