У Дніпрі показали, як ростуть і розвиваються «торопижки» - діти, народжені раніше терміну. Батьки цих дітей розповіли, з якими проблемами вони зіткнулися.

Про передчасно народжених малюків розповіли журналісти 11 кана в Дніпрі. Найменшими стали дві дівчинки-двійнята Соломія і Софія. Вони досі перебувають у лікарні, але вже зовсім скоро лікарі випишуть їх з мамою додому. Батьки дівчаток готувалися до ранньої появи на світ своїх дочок. Мама дівчаток розповіла, що пологи почалися на 26 тижні. У неї почали підтікати навколоплідні води, а потім почалися пологи. Після народження дівчинки важили менше кілограма. Перші тижні дівчинки були в реанімації, але зараз їх здоров'ю вже нічого не загрожує.

Давиду вже 3 роки, але при народженні хлопчик важив 1100 грам. Мама Давида розповіла, що у неї пологи почалися на 26 тижні, але лікарям вдалося зупинити процес за допомогою медикаментів. Однак це не допомогло і почалися стрімкі пологи. Жінка зазначила, що лікарі не виявили причин для такого швидкого і раннього народження малюка.

У хлопчика були постійні затримки дихання, його підключили до безлічі апаратів. Годували малюка тільки через зонд. Так пройшли 2,5 місяці, за які Давид набрав більше 1 кг ваги. Весь перший рік життя батькам довелося боротися за здоров'я сина.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Мама Давида розповіла, що при народженні у діток розширені шлуночки головного мозку, що загрожує гідроцефалією, є отвір в серці. Були також проблеми й іншого характеру. Давид швидко наздогнав у рості і розвитку одноліток, але все ж передчасне народження позначилося на його здоров'ї. Малюк носить окуляри і вже переніс дві операції на очах.

Сім'я маленького Марка також зіткнулася з передчасними пологами. Мама розповіла, що пологи почалися на 26 тижні. Марк народився з вагою трохи більше 800 грам. Марк лежав у реанімації 64 дні і ще 38 днів у відділенні постінтенсивної терапії. Жінка зазначила, що син стоїть на обліку у багатьох фахівців – кардіолога, окуліста та інших. Також Марк освоює цей світ трохи повільніше, ніж його однолітки, все робить з невеликим запізненням.

У перинатальному центрі Дніпра розповіли, що 10% пологів, які тут приймають – передчасні. Зараз вже виходжують навіть найменших "торопижек".

Напонім, Знай повідомляв, що тернополянка розповіла, як рятує передчасно народжених діток за допомогою гачка та ниток.

Також Знай писав, що в Україні раніше терміну народжуються 300 тисяч немовлят.

Нещодавно Знай передавав, що 17 листопада світ відзначив день недоношених дітей.