Тернополянин ігор Олещук розповів про те, як сидів у сталінських в'язницях і таборах у Сибіру. Наразі 89-річний чоловік працює у музеї політв'язнів у Тернополі. Він щодня ходить на роботу туди, де він сидів кілька років.

Ігор Олещук щодня ходить на роботу в історико-меморіальний музей політичних в'язнів. Тут він працює старшим співробітником і займається громадською діяльністю. Чоловік розповів, що унікальність цього музею полягає в тому, що він створений у колишній в'язниці КДБ. Ігорю Олещуку довелося відсидіти кілька років в одній з камер цієї в'язниці-музею.

Його заарештували, коли хлопцеві було всього 17 років. Причиною арешту стала допомога повстанцям. Коли співробітники КДБ накрили Криївку, то знайшли звіт з підписом» Грушка " і за почерком знайшли автора.

Його кинули в камеру, де сиділи 60 осіб. Там не було нар, а замість Вбиральні була «параша», яку потрібно було виносити щодня. Зараз в камері, куди його кинули понад півстоліття тому експозиція фотографій і документів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

22 листопада 1948 року Ігоря Олещука засудили на 25 років таборів суворого режиму. Його відправили на шахту в Воркуту. Серед експонатів є вирок і літньому тернополянину. У таборах і на шахті Ігор Андрійович відбув третину терміну, а потім його реабілітували.

Нагадавши, Знай повідомляв, що 16 листопада відзначила 90-річний ювілей відома тернополянка Раїса Невмержицька. Вона була репресована, а потім реабілітована, пройшла випробування сталінськими таборами і носила статус «ворога народу».

Також Знай писав, що на Тернопільщині помер ветеран УПА та політв'язень сталінських таборів Коваль Ілля Петрович.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині повідомили сумну новину про кончину голови Теребовлянської районної станичної управи Братства ОУН-УПА імені подружжя прусаків на Тернопільщині Омелян Трач.