У Тернополі молодий спортсмен з обмеженими здібностями просить допомогти дістатися в басейн і подолати «смугу перешкод». 17-річний Сергій Ткачук вже 9 років займається плаванням, але з деяких пір басейн став недоступним для нього.

Мама молодої людини Тетяна розповіла, що протягом двох років вона допомагала синові дістатися з автомобіля до басейну, який розташовується на 2 поверсі дитячо-юнацької спортивної школи по вулиці Острозького, повідомляє Т1. Для Сергія плавання стало реабілітацією і способом зупинити розвиток сильного сколіозу, а також улюбленим видом спорту, в якому він досяг успіхів.

Раніше на зустріч сім'ї йшли адміністрація школи і тренер і допомагали Сергію і Тетяні дістатися до басейну. Однак нещодавно у Тетяни почалися проблеми з хребтом через постійні навантаження і носіння важких предметів. Зараз вона готується до операції, а медики рекомендують взагалі відмовитися від фізичних навантажень.

В результаті Сергій вже 2 місяці не був у басейні. Молода людина турбується про здоров'я мами, але і розуміє, що його здоров'ю загрожує небезпека, так як сколіоз може знову дати про себе знати. Також Сергій розуміє, що результати, досягнуті в спорті раніше швидко зійдуть нанівець.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тетяна розповіла, що завдяки плаванню сколіоз у Сергія не прогресує. Тому зараз сім'я активно шукає тих, хто допоможе за помірну плату піднімати хлопця в басейн, так як для нього тренування життєво необхідні. Раніше молодий чоловік займався 4 рази на тиждень, але зараз потрібно хоча б 1 раз на тиждень відвідувати басейн.

Крім того, Тетяна звернулася до представників місцевої влади і попросила обладнати пандус або підйомник, щоб діти з обмеженими можливостями могли займатися плаванням.

Нагадавши, Знай писав, що франківчанка з ампутованими ногами змушена переповзати через дорогу, щоб купити хліб.

Також Знай повідомляв, що маленький киянин Коля Мостовий страждає від рідкісної хвороби-синдрому Драве.

Нещодавно Знай передавав, що багатодітна мати із Запоріжжя втратила документи і зазнала цькування з боку городян.