Тернополянка розповіла, як перехворіла коронавірусом і як бореться з так званим «постковидним синдромом». Ольга Кизюк описала симптоми хвороби та наслідки.

Дівчина зараз почувається добре, але розповіла, що є наслідки COVID-19. Дівчину турбує тахікардія. Медики заявили, що такий стан може спостерігатися після хвороби протягом місяця.

Ольга Кизюк розповіла, що про інфекцію в організмі дізналася не відразу. Спочатку у неї була слабкість, потім з'явилася температура і біль у всьому тілі. Дівчина вважала, що у неї був контакт з хворими COVID-19. Сімейний лікар рекомендувала піти на самоізоляцію і зробити тест. Довелося здавати аналіз у приватній лабораторії за власні кошти. Результат виявився позитивним.

Далі вона два тижні лікувалася вдома. Її стан контролювала сімейний лікар в телефонному режимі. На самоізоляції з Ольгою був її чоловік, але він не захворів. Після того, як хвороба пройшла дівчина продовжує приймати вітаміни і підтримувати імунітет.

Медики відзначають, що зараз всі сили вчених спрямовані на вивчення природи вірусу і на розробку ліків і вакцин, але не менш важливо вивчення наслідків хвороби для організму людини. Це нові виклики для медичної інфраструктури та для соціального захисту.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що українська волонтер Леся Литвинова, яка працює у благодійній організації, розповіла про жінку, яка шукала кисень для тата.

Також Знай писав, що за попередню добу в Україні зафіксували нових 12 287 нових випадків зараження коронавірусом.

Нещодавно Знай передавав, що коронавірус є тривалим захворюванням, яке має кілька етапів. Умовно можна виділити три головні стадії розвитку цієї хвороби.