Вчитель з Тернопільщини розповіла, як перехворіла коронавірусом. Наталія Ніколюк з села Сураж заразилася COVID-19, а хвороба протікала дуже важко.

Жінка розповіла про свою історію хвороби і закликала українців берегти себе і своїх рідних, пише Шумск.info. Наталя зазначила, що спочатку була ломота в тілі і біль у горлі. Пізніше з'явилася невисока температура-37,2-37,4 градуса. Вона звернулася в лікарню і у неї виявили пневмонію. Після цього їй стало гірше-температура піднялася до 39 градусів.

Наталя розповіла, що її госпіталізували і лікували вже в лікарні, але у неї було втрати нюху і смаку. Їй вимірювали життєві показники і ставили крапельниці з лікарськими препаратами. Через кілька днів з'явився смак металу в роті. Потім стало важко ковтати і дихати. Сатурація (рівень наповнення крові киснем) знижувалася і Наталю перевели в реанімацію.

Лікарська терапія не надавала особливого впливу, їй ставало все гірше. У м'язах і кістках жінка відчувала біль, у неї було кровохаркання. Лікарі та медсестри просили жінку молитися і триматися.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Коли з'явилися результати аналізів, медики призначили інше лікування. Однак препарати виявилося складно знайти. Завдяки головному лікарю Шумської ЦРЛ Андрію Бобровському вдалося вирішити це питання. Однак нова схема лікування також не надала потрібного результату.

Наталя розповіла, що у неї не було сумніву в тому, що все добре закінчиться. Тільки на другу добу після лікування їй стало трохи легше. Спала температура, але у жінки з'явилася слабкість. Вона не могла підняти чашку з водою і прочитати повідомлення на телефоні.

Коли її стан покращився, Наталю перевели в інфекційне відділення, але вона була ще на кисні. Показники сатурації підвищувалися і їй дозволили дихати самостійно. Їй призначили дихальну гімнастику для відновлення легенів.

Наталя розповіла, що у неї в палаті лежали ще 4 жінки. У них у всіх підтвердили коронавірус. Жінки розповідали про свої симптоми і у всіх вони були різними. Загальними були тільки загальна слабкість, труднощі з диханням і запалення легенів.

У лікарні жінка пробула з 23 жовтня по 10 листопада. Після цього її виписали додому. Зараз вона відновлюється, але сил ще дуже мало.

Нагадавши, Знай повідомляв, що Максим Степанов раптово і без жодного попередження приїхав з перевіркою в одну з лікарень Житомира.

Також Знай писав, що двоє пацієнтів Львівської лікарні померли через відключення світла.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні за добу виявили 9 946 нових випадків зараження.