32-річний тернополянин 7 років бореться з вічем, проте не опускає рук і допомагає іншим людям впоратися із захворюванням.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає "Суспільне".

Про свій діагноз Олег дізнався 7 років тому, коли його дівчина отримала позитивний результат тесту.

"Про свій статус я дізнався в 2013 році. До того часу моя дівчина сказала, що у неї ВІЛ. Я обстежився і також поставили ВІЛ. З самого початку була паніка і страх. Дізнався більше інформації, спілкувався з іншими ВІЛ-позитивними і поки все ок", - сказав Олег.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вже більше п'яти років Олег проходить курс лікування. Він раз на півроку здає аналізи, щоб контролювати рівень вірусу в організмі, а також стан імунної системи. За допомогою антиретровірусної терапії вдається зменшити рівень вірусного навантаження на організм. В ході лікування Олег став абсолютно безпечний для оточуючих людей і для свого партнера.

На сьогоднішній день чоловік працює в благодійній організації, допомагаючи людям з позитивним ВІЛ-статусом.

За словами завідуючої клініко-діагностичної лабораторії Ірини Наконечної, в лабораторії обласного медичного центру щомісяця на ВІЛ обстежують близько двох з половиною тисяч осіб. На обліку в обласному медичному центрі соціально-небезпечних захворювань 801 особа з ВІЛ-інфекцією.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у мережі розповіли про життя загиблого героя з Тернопільщини Ореста Квача.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Тернопільщині живе родина, в якій у коханні та мирі виховуються 18 дітей.

Також Знай.иа писав, що Вчителька з Тернопільщини перемогла коронавірус і дала українцям цінну пораду.