Стало відомо про те, що коронавірус забрав життя відомого педагога з Тернополя життя обірвалося раптово.

Таким чином, повідомляється, що від важкої хвороби помер відомий педагог з Тернополя Юрій Буган. Серце чоловіка зупинилося у вівторок, 1 грудня.

Він був ініціатором та організатором наукової та експериментальної роботи, підготовки та проведення різного рівня масових заходів з педагогами.

Юрій Буган, фото: соціальні мережі
Юрій Буган, фото: соціальні мережі

Народився Юрій Васильович Буган 8 серпня 1944 року в селі Явірник, що в Польщі. Після Другої світової війни його сім'я була переселена в місто Скалат, звідки потім переїхала в Заліщики.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Після того, як чоловік закінчив школу, він вступив до Чернівецького державного університету. У 1970 році він його закінчив.

Свою кар'єру він розпочав в одній зі шкіл Заліщиків, де близько року пропрацював лаборантом. Потім, з 1970 по 1973 рік працював у Тернопільській середній школі №14.

У 1974 році став директором школи №12, і віддав цьому місцю ще дев'ять років життя.

З 1985 по 2014 роки Юрій Васильович Буган очолював Тернопільський обласний інститут удосконалення кваліфікації вчителів (з 1995 року Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО), у 2014-2018 роках – на посаді доцента цього інституту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше