На Тернопільщину потрапили небезпечні вироби із кунжуту. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Як зазначається, система RASFF (Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми) попереджає про те, що 30 листопада 2020 року було виявлено несанкціоновану речовину - оксид етилену (>0.4 mg/kg – ppm) у насінні кунжуту, яке надійшло з Індії. В Італії цей кунжут додали до хлібних паличок, які потім було експортовано до інших країн-членів Євросоюзу та до України. В Україні небезпечну продукцію поширювало товариство «Модерн Трейд», зареєстроване в Одесі.

Крім того, 2 грудня 2020 року було виявлено несанкціоновану речовину - оксид етилену, в кунжутній пасті, яку також називають тахіні. Цю продукцію на український ринок експортували з Нідерландів, поширювала її київська фірма «Бюро Вин».

Якщо даний товар буде виявлено на полицях магазинів, про цей факт просять повідомити до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Нагадавши, Знай повідомляв, що популярна у Волинській області мережа продуктових магазинів "Вопак" відзначилася кричущим випадком. Там продавали зіпсований фрукти під виглядом свіжих. Покупці виявили чорну цвіль всередині плодів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Знай писав, що на Тернопільщині спалахнув скандал через зіпсовані продукти харчування, які продавалися під виглядом свіжих. У місті Бучач покупці придбали вершкове масло, а вдома з'ясували, що воно вкрите цвіллю.

Нещодавно Знай передавав, що в Харківській області СБУ блокувала схему реалізації фальсифікованих лікарських засобів на мільйони гривень. Злочинна група незаконно виготовляла та реалізовувала фальсифіковані анаболічні та сильнодіючі препарати на мільйони гривень.