На Тернопільщині розпустилися проліски. Про це розповів місцевий житель Орест Лижечка на сторінці "Чортківські оголошення" у соцмережі Facebook посилаються на публікацію Ореста Лижечки.

Цього року зима в Україні досить тепла і багато українців бачили сніг всього лише кілька днів. Це збиває з пантелику людей, тварин і рослини, які починають розпускати квіти думаючи, що вже прийшла весна.

Подібну ситуацію зміг відобразити і житель Тернопільщини Орест Лижечка. Чоловік опублікував знімок, який зробив 1 січня 2021-го року під час прогулянки. На ньому можна побачити проліски, які проростають не з-під снігу, а з-під землі.

На Тернопільщині проросли проліски, фото: Facebook Орест Лижечка
На Тернопільщині проросли проліски, фото: Facebook Орест Лижечка
На Тернопільщині проросли проліски, фото: Facebook Орест Лыжечка

"1 січня. Що вже по зимі?"- написав Орест Лижечка у підписі до публікації.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Публікація Ореста Лижечки: Facebook
Публікація Ореста Лижечки: Facebook
Публікація Ореста Лижечки: Facebook

Примітно, що в основному проліски проростають в ранній весняний період — найчастіше на початку березня або Квітня. Також, в регіонах з теплим кліматом і м'якими зимами ці квіти можуть проростати в період з грудня по січень.

Нагадавши, на Закарпатті зацвіла "божевільна сакура" — сніг і мороз не перешкода

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Закарпатті троянди зійшли з розуму: "Засніжене диво"

Також, "Знай.uа" писав, Карпатський Синевир замело снігом, навколо - ні душі: "Зимова казка"