Стартував благодійний онлайн-аукціон "Капелюшки, як для королеви", яким займається тернопільська майстриня Оксана Чмиленко.

На колекцію головних уборів її надихнули фотографії королеви Єлизавети II. Реалізацією цього проекту дизайнер хоче допомогти Міжнародному благодійному фонду "Живи" зібрати кошти на монітор пацієнта в реанімацію Тернопільської обласної дитячої лікарні.

Оксану Чміленко у Тернополі знають ,як "королеву капелюшків", "теплу " майстриню. Її вироби, які вона робить вручну з валяної вовни, - невагомі шарфики – коралові намиста, брошки, декоративні сумочки, берети, шапки, капелюшки давно знають в Україні та за її межами, передає портал "Тернопіль".

"Я з власного досвіду знаю, як важливо своєчасно допомогти дитині. Коли я народила свого старшого сина, він потребував реанімаційної допомоги і все необхідне обладнання тоді там було. Я завжди відчуваю вдячність і розумію, як важливо, що є в світі небайдужі люди. Коли познайомилися з керівницею Міжнародного фонду "Живи", який Лілія Домарацька створила на початку цього року для допомоги онкохворим дітям, стало можливим реалізувати цей проект, про який я мріяла давно", - розповідає Оксана.

фото: Суспільне Тернопіль
фото: Суспільне Тернопіль

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На думку Оксани, капелюшки треба популяризувати, щоб жінки їх частіше одягали, адже це підкреслює їх благородство, витонченість душі та індивідуальність.

Майстриня розповіла, що капелюшки особливі тим, що виготовлені виключно руками з тонкої мериносової вовни шляхом інтенсивного ущільнення (валки). До створення колекції охоче долучилися волонтери: вчителі, керівники творчих гуртків, а також - бухгалтери, медики, студенти. Протягом місяця у творчій майстерні "Палітра тепла" вони разом з майстром створювали головні убори і прикраси до них з вовни різних відтінків крім чорного.

Левову частку коштів на матеріали виділили українські жінки в Канаді.

Оскільки творення цієї краси з благодійною метою відбувалося в майстерні "Палітра тепла", до справи приєднався і чоловік Оксани. Художник Олександр Чміленко представив на аукціон копію улюбленої картини королеви Єлизавети II "Корабел і його дружина" Рембрандта. А Тернопільська майстриня, яка виготовляє вручну намисто, Марія Рудик виставила ще й свій виріб.

Організатори за допомогою благодійного аукціону сподіваються виручити потрібні 70 тисяч гривень. Завершиться акція через три дні після продажу останнього виробу колекції.

Не випадково цей благодійний захід стартував у Міжнародний день внутрішнього світла. Адже сама студія-майстерня "Палітра тепла" з хендмейд-майстринею Оксаною Чмиленко, яка підтримує майстрів ручної праці, сприяє популяризації власноручних виробів, організовує благодійні заходи, є осередком тепла і світла, який дарує позитив, співчуття, людяність і надію на краще.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Волонтерка з Тернополя готує кутю для українських героїв, пахне до самого Донбасу: "відчуйте дух Різдва"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Буковинка без руки взяла голку і показала залізну волю: "шию і люблю"

Також «Знай.иа " писав, що Єлизаветі ІІ вручили шматочок української душі, всього за 12 тисяч гривень: можна і на весілля, і на парад